Hamarosan kiderülhetnek a volt főkém titkai

A Magyar Nemzet értesülése szerint Laborc Sándor nem a hivatali tevékenységével összefüggésben találkozott Portik Tamással. A lap szerint jövőre feloldhatják a Laborc-Portik akta titkosítását.

A lap csütörtöki számában arról ír, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatója és a leszámolásos bűncselekmények megrendelésével gyanúsított olajbűnöző 2007-ben és 2008-ban legalább két alkalommal egyeztetett egy budai nyilvános helyen.

A megbeszélésekről hangfelvétel készült, így Laborc Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt hiába próbálta tagadni a történteket, a volt kémfőnök lebukott – olvasható a lapban, amely szerint jövőre oldhatják fel a titkosítás alól a Laborc-Portik-aktát. A titkosítás feloldását Kocsis Máté, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja kezdeményezte az Alkotmányvédelmi Hivatalnál.

Portik Tamás 2012 júliusában került előzetes letartóztatásba, azzal gyanúsítják, hogy felbujtó volt Prisztás József, Boros Tamás és Seres Zoltán meggyilkolásában.