Várja a cigányokat a sereg

Kiszámítható életpályát kínál a honvédség a roma fiataloknak.
Kapcsolódó cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat a katonai pálya iránt érdeklődő és az arra alkalmas cigány fiatalok képzéséről és foglalkoztatásáról. A dokumentumot Hende Csaba tárcavezető és Farkas Flórián, az ORÖ elnöke írta alá.

Mint a honvédelmi miniszter hangsúlyozta, a honvédség ugyanazt kínálja cigányoknak is, mint mindenki másnak: kemény munkával megszerezhető tisztes megélhetést, részt a közös célok megvalósításból, valamint stabil, kiszámítható életpályát. Kiemelte, az egyenruha és a bajtársiasság miatt a Magyar Honvédségben nincs diszkrimináció, s feltűnően alacsony mértékben van jelen a cigányellenes érzület.

Hende Csaba már korábban is szorgalmazta, hogy a romáknak érdemes lenne “kóstolgatni” a katonai pályát, hiszen az egyenruha eltakar.

A jövőben az iskolarendszert végzettség nélkül elhagyó, de a katonai pályára alkalmas fiatalok a honvédség célkitűzéseinek és feladatainak végrehajtása szempontjából szükséges szakképzettség megszerzésére irányuló képzési programban vehetnek részt. Ezt a képzést a munkaügyi szervezet finanszírozza, a HM pedig biztosítja a programot elvégző fiatalok foglalkoztatását.

Címkék: honvédségcigány