A vizsgált autók fele bukott volna a műszaki vizsgán

A Győr megyei főkapitányság közlekedési  balesetmegelőzési bizottsága  a  közlekedési felügyelőséggel karöltve ingyenes műszaki átvizsgálást rendezett. Sokan azt hitték, hogy nagyon jó műszaki állapotban van az autójuk, és itt döbbentek rá, hogy komoly problémák is vannak.

Az ősz és a tél beköszöntével nemcsak az időjárási körülmények változására kell figyelni, hanem a gépjárművek műszaki állapotára is.

A Győr-Moson-Sopron megyei közlekedési balesetmegelőzési bizottság által szervezett ingyenes műszaki átvizsgálásra ötvennégy gépjármű-tulajdonos vitte el autóját szombaton. A Közlekedési Felügyelőség szakemberei az átvizsgálás során felírták, hogy milyen hibái vannak a járműnek, így a tulajdonos azt ki tudja javíttatni. Huszonnégy autó a vizsgán nem ment volna át, mert nem volt megfelelő a műszaki állapota.

A legjellemzőbb hibák a világító- és fényjelző berendezések, a gumiabroncskopás, az ablaktörlő, a futómű és fék problémái voltak. Sokan érkeztek nyári gumival: mindenkinek tanácsolják, hogy szereltessék fel a téli gumit, mert sokkal biztonságosabb azzal a közlekedés.