Ajtódíszt ad a kormány a kismamáknak

A szociális és családügyi államtitkár közölte: nőtt a szülések száma, kevesebb az abortusz.

Ez a kormány családbarát intézkedéseinek köszönhető – mondta Soltész Miklós a közrádióban. Soltész Miklós közölte: a 8500-zal kevesebb abortusz azt jelenti, hogy egy kisebb településnyi élet menekült meg.

Hosszú évek óta először kevesebb mint negyvenezer ilyen műtétet hajtottak végre, de szeretnék, ha a szám tovább csökkenne, és Magyarország elérné a cseh és a szlovák számokat, a 20 ezres határt. Soltész Miklós bejelentette: a tárcának köszönhetően a jövőben minden kismama ajándékot kap szülés után. Egy magzatot és egy szívet ábrázoló ajtódíszt, amelyen az “Isten hozott” felirat szerepel.

Lesz támogatás a határon túlra is

Soltész Miklós a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) budapesti küldöttgyűlése után azt mondta, a határon túli szervezeteket tömörítő szövetség jövőre – ahogy idén is – 30 millió forint támogatást kap programjaihoz. Miután jövőre nem érinti a cafeteria rendszer változása az Erzsébet-programot, a határon túli fiatalok üdültetési-nyaraltatási projektje is elérhető lesz – tette hozzá az államtitkár.

Címkék: