Minden nő szép

Bőrszíntől, vallástól, testi hibáktól, testalkattól függetlenül, bárki jelentkezhet arra a szépségversenyre, amit ismét a tolerancia jegyében rendeznek meg Budapesten.

„Súlyos autóbalesetem volt 1996-ban. Az életem volt a tét, így nem tudtak arra figyelni, hogy a műtétek során milyenek lesznek a hegek. Így 10 évesen meg kellett tanulnom együtt élni ezekkel, ami nem volt könnyű. A saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen fontos a tolerancia, és milyen bántó tud lenni az, akiben ez nincs meg” – mondja Kőber Nóra, aki a tavalyi Hebron Rózsája versenyen harmadik helyezést ért el.

„Ami nem öl meg, erősebbé tesz”

Nóra egyébként profi szinten korcsolyázik is. A szépségverseny alatt sem engedte, hogy a sminkesek eltakarják a hegeit. Arra ösztönzi sorstársait is, hogy ne bújjanak el a világ elől, merjenek élni, és kiállni az emberek elé.

Eisam Eldeen Yasmin félig szudáni, félig magyar. A húszéves egyetemista lányt régebben többször érték atrocitások a  bőrszíne miatt. Mióta azonban tavaly első lett a versenyen, azt mondja, inkább pozitívumként éli meg, ha megbámulják az utcán.

Csonka Kitti lisztérzékeny. „A társadalom figyelmét szeretném felhívni a lisztérzékenység témájára. Örültem volna, ha a verseny után többen hívtak volna minket, hogy a fiatal korosztálynak átadhassuk tapasztalatainkat, úgy, mint ahogy az a hagyományos szépségversenyek után lenni szokott.”

Sokszínűség

A versenyzők között nagyon színes a paletta: a származás, az életkor, a testalkat alapján. A zsűri döntését nem befolyásolja a divatvilág, hiszen éppen azt szeretnék bizonyítani, hogy aki született szépség, azt az élet minden területén tárt karokkal várják.

Rádi Angéla, a verseny szervezője azt mondta: számos területről érkeznek versenyzőik, akik között éppúgy megtalálható az egyetemista, mint a pultos vagy épp a gimnazista. „Jelentkezőink között származásukra tekintettel sem teszünk különbséget, így azt sem kérdezzük, ki közülük zsidó, cigány, magyar, német, olasz vagy épp afroamerikai.”

A tavalyi nyertes egy autót és egy éven át havi 150 ezer forintot vihetett haza. A második és a harmadik helyezett is havi 150 ezer forintot kapott. Nevezési díj idén sincs. Az első selejtező november végén lesz. Részletekről bővebben ide kattintva olvashat. Az eseményt végig figyelemmel kísérjük.