Felfüggesztette Tarlós a temetkezési intézet vezetőjét

Felfüggesztette hivatalából a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) vezérigazgatóját Tarlós István.

A főpolgármester Horváth Józsefnek címzett levelében azt írta: külföldi útjáról hazatérve megdöbbenéssel értesült a Fiumei úti sírkertben történt, „közbotrányt okozó skandalumról”. Hozzátette: a helyzet tisztázásáig felfüggeszti Horváth Józsefet, helyettesítéséről pedig a társaság belső szabályzata alapján gondoskodik.

A Jobbik két országgyűlési képviselője pénteken szólította fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben tapasztalható állapotok kivizsgálására és a felelősök megtalálására, szerintük ugyanis Magyarország nemzeti nagyjainak és közéleti hőseinek síremlékeit a kiürítés és az újraértékesítés fenyegeti.

Staudt Gábor és Szilágyi György ismertette, hogy a temetőben „nemzeti nagyjaink és közéleti hőseink” sírjaira cetliket ragasztottak, amelyeken felhívják a hozzátartozók figyelmét, hogy lejártak a sírhelyek, a temetőben található hirdetmények szerint pedig azokat a sírhelyeket, amelyeket nem váltanak meg ismét, az igazgatóság kiüríti és újraértékesíti. Staudt Gábor példaként említette, hogy több volt főpolgármester, egyéb városvezető, művész, valamint katolikus egyházi vezető síremlékére is ilyen cédulákat tettek.