Bonnie és Clyde elkerülte az M7-est

Házhoz megyünk a pofonért: belehajtunk egy óriásdugóba, hogy saját bőrünkön tapasztaljuk, milyen egy teljes kitereléses rendőrségi ellenőrzés.

13:04 – Nyihaha 2.

A lószag az egyik kamionból áradt. A migrációs ellenőrzés még tart. Mi lassan indulunk haza.

13:01 – Nyihaha

Lószag van.

12:58 – Plattensee

Azt említettük már, hogy a Balaton még mindig durván ki van száradva? De tényleg!

12:55 – Varga

Az egyik autósnak, mint kiderült, egy elfelejtett kötelező-csekk miatt kivonták a kocsiját a forgalomból. Ő erről mit sem tudott. Majdnem levargázott, amikor a rendőrök közölték vele a hírt.

12:43 – Bonnie és Clyde nincs itt

Mivel a rendőrség napok óta kommunikálja az akciót, kábé senki nem számít arra, hogy itt kapnak majd el évek óta körözött bűnözőket. A rendőrök, vámosok nyugodtak. Mosolygás van, viccelődés. Jedik sehol.

12:24 – Parlo Italiano

Találtunk egy rendőrt, aki szinte folyékonyan beszél olaszul. Szimpatikus. Kamerás kolléganőnk szerint pornós is lehetne.

12:10 – Sor Töreken

Dugó sehol. Helyette néhány problémás autós. Van, aki belefut a völgyhíd környékén kitett trafiba. Néhány kamionos papírjai bajosak, többnyire külföldiek akadnak horogra. Volt egy olyan kocsi, aminek leszedték a rendszámát. Nem dekorációs céllal.

11:24 – Bréking: megtaláltuk a terelést

Tényleg majdnem minden autót megállítanak az M7-esen. Mondjuk minket pont nem. Mi saját magunk mentünk bele. Mint a tornádó szemébe. Jó, ez azért nem olyan veszélyes.

10:30 – Terelés erre, arra

Az Állami Autópályakezelő információi szerint terelés van nemcsak a rendőrségi ellenőrzés, hanem aszfaltozás és kaszálás miatt is az M7-esen.

9:00 – Kés a vajban

Egyelőre nyoma sincs annak, hogy a teljes kitereléses rendőrségi ellenőrzés megakasztotta volna az autópálya forgalmát, pedig mindenkit megállítanak, aki hétfőn Budapest felé tart az M7-esen. Autó nincs sok, dugónak se híre, se hamva. A Hír24 tudósítója csupán néhány kocsit látott az M7-esen haladni. Úgy tűnik, olyankor érdemes elindulni, amikor a rendőrség előre megértést és türelmet kér.

8:45 – Íti

Állítólag idegenrendészeti ellenőrzés is lesz.

8:38 – Törek

A Pallas Nagylexikon szerint a törek a cséplés vagy nyomtatás alkalmával összezúzott szalma, különösen pedig a gabonaszalmának összetört és rendszerint polyvával kevert része, melyet takarmányul szoktak felhasználni, mert tápértéke valamivel nagyobb mint a tiszta szalmáé.

Hogy ennek mi köze ahhoz, hogy épp a töreki pihenőre terelik az autósokat, egyelőre homályos.

8:24 – Legutóbb sokan lebuktak

Májusban néhány óra alatt több mint hatvan szabálytalankodó autóst kaptak el a rendőrök Zala megyében egy ugyanilyen teljes kitereléssel. Volt, aki gyorshajtáson bukott meg, néhányan nem kapcsolták be a biztonsági övüket, sokan pedig nem vették meg a kötelező autópálya-matricát.

8:02 – Hat órán keresztül tart

Teljes kitereléses közlekedésrendészeti és migrációs ellenőrzést tartanak hétfőn az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 109-es kilométerszelvénynél. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök az érintett szakaszt teljes szélességben lezárják, a forgalmat a töreki pihenőhelyre terelik. Az ellenőrzés 9-től 15 óráig tart.