Gyurcsány éhségsztrájkol a Parlament előtt

Az előzetes választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozik három párttársával együtt a Kossuth téren. Szerinte a drámai helyzet drámai reakciót kíván. "Amit csinálunk, az nem játék. Aki kételkedik, az jöjjön, és csinálja velünk együtt!" - mondta az exkormányfő a Hír24-nek.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Hír24 információi szerint a Kossuth téren bejelentette, figyelemfelkeltő akciója egy hétig tart. A kezdeményezés okai között szerepel a kormány által bevezetni tervezett előzetes regisztráció, mely a választási részvétel előfeltétele lenne.


Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc érkezik a Kossuth térre. A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Kummer János

Gyurcsány Ferenc mellett Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke, Nidermüller Péter alelnök, valamint Kolber István is részt vesz az éhségsztrájkban, amelyet szeptember 9-én vasárnap este 9-kor kezdtek meg.

Helyszíni tudósítónk szerint a DK elnöke feleségével és a többi sztrájkolóval érkezett a helyszínre, ahol körülbelül 200 szimpatizáns várta őket. A Parlament előtt négy sátor áll, kettő hálóként, kettő pedig közösségi térként szolgál majd az egyhetes demonstráció során. A pártelnök elmondta, az egyhetes éhségsztrájk során csak teát és vitamint fognak fogyasztani.

 

Beszélgettek, aludtak, teáztak

“Rövid éjszaka volt. Éjjel egy körül mentünk el aludni, ötkor meg már újra beszélgettünk a mellettünk éjszakázó – ránk vigyázó – támogatókkal. Valakik meleg teát hoztak, ez volt a reggelink.” – ezt írta Facebook-os bejegyzésében az akció első óráiról, egyben első éjszakájáról az exminiszterelnök.

“Négy középkorú férfi összeköltözik egy sátorba a belváros közepén – ez nem hangzik túl izgalmasan. Talán nem kellene ekkora ügyet csinálni egy egyhetes tisztítókúrából” – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a DK-elnök és három társa akciójára.

Címkék: Gyurcsány Ferenc