Bimbózik a győri tigrisrománc

Újabb szerelem van kialakulóban a győri állatkertben. Káma és Raul akár már egy héten belül közös kifutóban gondoskodhat a tigriskölykök világrajöveteléről.

Igazi vadmacskaként fogadta a Győr24-et ketrecében Káma, a nyolcéves tigrishölgy, aki már egészen kicsi kora óta lakója a győri Xantus János Állatkertnek. A méretes, több mint 200 kilós cica már többször kapott társat a parkban, ám sajnos utolsó társa, a több mint 20 éves hím is elpusztult nemrégiben. Most azonban újabb románc van készülőben, hiszen alig egy hónapja Nyíregyházáról megérkezett Raul, a spanyol származású, fehér bengáli tigris, aki minden túlzás nélkül egy igazi, tekintélyt parancsoló hím.

Az állatok összeszoktatását már megkezdték a kert gondozói, az első körben csak ketrecen keresztül érintkezhetnek az óriás cicák, hogy szépen elfogadják egymást. „Annak, hogy egy kifutóban élhessék mindennapjaikat, alapfeltétele, hogy mindketten egészségesek legyenek. Ezért kedden elaltattuk Kámát, vért vettünk tőle, és egy gyorsteszt segítségével meg tudtuk állapítani, hogy szenved-e bármiféle betegségben. Természetesen minden vizsgálat negatív eredményt produkált, így gyakorlatilag már semmi nem áll a tigrisek útjában” – mondta Kiss Alíz, az állatkert munkatársa.

Hogy ténylegesen mikor engedik össze a tigriseket, az tőlük is függ. Mivel különböző neműek, komolyabb atrocitásra nem számítnak a szakemberek, de az bizonyos, hogy egy kisebb hatalmi harcot megvívnak majd egymással a csíkos ragadozók.

Káma vizsgálatakor egyébként az is kiderült, hogy a korábban beültetett fogamzásgátló implantátum teljesen felszívódott a nőstény szervezetében, így könnyen lehet, hogy rövid időn belül kölykökkel is megajándékozzák az állatkertet a gyönyörű tigrisek.

Címkék: tigrisállatkert