A méditanács kizárta a Klubrádiót, újabb per lesz

A Méditanács szerint végleg pont került a 95,3 MHz frekvenciára korábban kiírt pályázati eljárás végére. A Klubrádió szerint csak újabb vesztes per előtt áll a hatóság.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa határozatban mondta ki a jelenleg a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvenciára beérkezett pályázatok alaki érvénytelenségét – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel. Mint írják, ezzel végleg pont került a korábban kiírt pályázati eljárás végére. Az NMHH Szóvivői irodája szerint a Médiatanács – az úgynevezett Klub-szabály alapján – a bíróság által egyértelműsített jogelvek maradéktalan betartásával és a jogállami normákkal összhangban járt el.

A Klubrádió közleménye szerint ugyanakkor ismét “bebizonyosodott, a hatóságnak egyetlen rögeszmés célja van: a Klubrádió működésének felszámolása”. A rádió szerint „ezt a tisztességtelen célt az ahhoz méltó nemtelen eszközökkel próbálja elérni, ráadásul gyatra színvonalon. A saját kénye-kedve szerint alakított törvényt is megszegi”. Az adó szerint a  hatóság fittyet hányt az Ítélőtábla végzésére, mely szerint a Médiatanács eljárása jogellenes. Az ítélet alapján csak arra van joga a Médiatanácsnak, hogy az Autórádió törlésének megfelelően hirdessen győztest az eredményes pályázatban.

A Médiatanács a “Klub-szabályra” hivatkozott. Annak alkalmazását az idén egy bírósági ítélet vezette be, amely a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatosan született. Az rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük; a bíróság a korábbi formai szabályokhoz képest szigorúbb alaki feltételeket szabott, amelyeket a Médiatanácsnak a pályázati eljárásokban alkalmaznia kell – írta az MTI.