Nézze meg az állatkert új jövevényeit – FOTÓK

Sister, a kancacsikó, négy vidrakölyök és egy most még csak álmosan csimpaszkodó lajhár. Ők a győri állatkert napokban született kicsinyei.

Izgalommal teli napokon vannak túl a győri Xantus János Állatkert gondozói. A gólya egymás után hozta az új lakókat a parkba. Alig egy hete rögtön egy lajhárt, amelynek azért nem tudtak még nevet adni, mert ennél a fajnál még hónapokig kérdéses, hogy az újszülött milyen nemű. Az anyja hasán csimpaszkodó pici ez idáig egy fotósnak sem mutatta meg magát, csak most, a Győr24 szemfüles munkatársának.

Csütörtökön aztán folytatódott az öröm, hiszen megszületett Polly és Pim gyönyörű kancacsikója, Sister. Szülei már évek óta boldog párként élik mindennapjaikat az Afrika kifutóban, ahol a jávorantilopokkal és két zsiráffal, Rudival és Fábióval osztják meg otthonukat. Tavaly már született egy patásuk, remélhetőleg Borzas jó testvére lesz a kis csíkosnak.

És végül itt van Gizi és Gézu, a bájos és mindig kíváncsi vidrapár, akik akkor is keserves hangon kuncsorognak egy kis eledelért, amikor már megtömték a pocakjukat. A vidrák minden évben kölykökkel ajándékozzák meg az állatkertet, most éppen négy bébi jött a világra, akiket édesanyjuk gondosan ápol. A kicsik szürkésfehérek, de mire megmutatják magukat a kifutóban, addigra szép barnás színűek lesznek, csakúgy, mint szüleik.

Bár nem újszülöttek, de még mindig apróságok azok a csimpánzkölykök, akik végre együtt is játszhatnak ketrecükben. A 3 éves Bendegúz, és az 1 éves Malipó a látogatók kedvenc szőrmókjai.

Címkék: állatkert