Egzotikus Lótusz Napok Szegeden

Hangfürdő, asztrológia, keleti gyógyítás, harcművészet, testfiatalító jóga és az indiai nagykövet két napon át.

Az indiai lótusz virágzásakor, hagyományosan már ötödik alkalommal rendezik meg július 28-29-én, szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem újszegedi Füvészkertjében a Lótusz Napokat. Közép-Európa legnagyobb szabadtéri indiai lótusz állománya már nyolcvan éve ékesíti a Füvészkert tavát.

A két napos fesztivál igazi távol-keleti hangulatú lesz. A világ félszáz országában már megfordult Sri Vijay Anand jógamester az általa alapított testfiatalító jóga rejtelmeibe avatja be a látogatókat. Márton Ibolya segítségével személyes asztrológiai képletünket tudhatjuk meg. A SUN GONG együttes hangmasszázszsal kényeztet, melyeket ősi hangszerekkel például gongokkal, tibeti tálakkal végeznek.

De megkóstolhatjuk a vegetáriánus konyha ínyencségeit, bepillantást nyerhetünk a keleti gyógyítás, a harcművészetet, a zene és tánc titkaiba is.

Emellett mindkét nap lesz keleti varázsszőnyeg- foglalkozás gyerekeknek, selyemfestés, mandala-bonsai-minikert kiállítás, henna és arcfestés, növényáruda, keleti csecsebecsék és biotermékek vására és lótusztúra. A fesztivált az indiai nagykövet előadása zárja.