Távozik a felsőoktatási helyettes államtitkár

Kis Norbert négy hónapig dolgozott államtikárként, most más feladatot kap.
Kapcsolódó cikkek

Kis Norbert felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptembertől más területen lát el közigazgatási vezetői feladatokat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérés alapján – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A minisztérium oktatásért felelős államtitkársága tudomásul veszi a változást. Az új helyettes államtitkárt rövidesen kijelölik – áll az államtitkárság által az MTI-hez eljuttatott közleményben. A felsőoktatási helyettesi államtitkári poszton Kis Norbert idén január 28-ától váltotta Dux Lászlót.

Kis Norbert korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előkészítéséért felelős miniszteri biztos volt. Feladata az egyetem alapításáról szóló kormányhatározat végrehajtásának tárcaközi koordinálása, valamint az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére létrejött tárcaközi munkacsoport vezetése volt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén január 1-jén jött létre a Rendőrtiszti Főiskola, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának egyesülésével.

Címkék: államtitkár