Elrendelték a hőségriadót

A riasztási értékek felett lesz az UVB-sugárzás is.
Kapcsolódó cikkek

Napközben marad az elmúlt napokhoz hasonló napsütéses idő, legfeljebb északnyugati határunk közelében, illetve a hegyekben jelenhet meg némi gomolyfelhőzet. Mindenütt 30°C fölött alakul a csúcshőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogya figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.0-es (extrém) UV-B sugárzás várható. Amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljük a napozást. Normál bortípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A vasárnapra várható hőség miatt kilenc megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely hétfőre már az ország teljes területére elrendelte ugyanezen fokozatú figyelmeztetést.

A napi középhőmérséklet vasárnap várhatóan tartósan 25 Celsius-fok felett alakul Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Pest megyében, valamint Budapesten is.

Távolabbi kilátások

Hétfőn már 30-35°C közötti hőségre, továbbra is napos, nyári időre van kilátás. A nyugati, északnyugati tájakon ismét megélénkül majd olykor a délkeleti szél.

Címkék: időjárás