Ingyen-újságot osztottak a Vörösmarty téren

Senki nem ment haza üres kézzel a Vörösmarty térről. Ingyen kapott újságok, aki kilátogatott a hatodik sajtófesztiválra.

Az idő kegyes volt hozzánk, így aztán szívesen vártuk végig a kígyózó sorokat, hogy kedvenc újságainkból bespájzolhassunk “sajtófaló” társaimmal együtt. Ki a magazinokat, ki a szaklapokat részesítette előnyben. A kisebbek is meglepően aktívan válogattak a gyerek-magazinok között. Volt minden, mi szem szájnak ingere. Negyven kiadó képviseltette magát, így mindenki megtalálta a kedvére valót. De nem csak újságokat osztogattak a kiadók, hanem akár interjút is készíthetett a szerkesztőkkel, főszerkesztőkkel bárki. Így egy kicsit kilehetett próbálni a mi szakmánkat.


A Sanoma Media kiadó egyik lapja író-olvasó találkozót is tartott, ahol érdekes beszélgetéseknek is fültanúi lehettünk. Például megtudhattuk, hogy a mai férfiak cseppet sem olyan figyelmesek, mint rég. Egy hölgy szomorúan mesélte, hogy az ő korabeliekkel (lehetett vagy negyven) már nem akarnak ismerkedni a férfiak. Hiába jár szórakozóhelyektől az uszodáig, sehol sem kap egy kedves bókot sem. Pedig mellékesen megjegyzem, dekoratív hölgyről van szó. A társaság egyet értett vele, úgy, hogy hajrá, tessék bókolni férfiak!

A felállított színpad előtt is sokan tolongtunk. Wolf Kati ismét megmutatta tehetségét, de Puskás Peti, We Are Rockstars, Gergő és a Marslakókból, a Rovers zenekarral is remekül szerepelt. Felcsendültek az ismerős dallamok volt, aki táncra is perdült. Amikor viszont megszólalt a Harmadik Figyelmeztetés, lábak nem maradtak mozdulatlanul.

Süsü

A meséből jól ismert Süsü a sárkány is tiszteletét tette a helyszínen. Sajnos a meleg miatt nem sokáig bírta a kiképzést, így mi is csak a sarokban fekve találtunk rá. De, ha szeretné visszaidézni a gyerekkorát, ide kattintva meghallgathatja az egykori hős dalát.

Galaktika

Nem csak Süsü volta az egyetlen, aki nehezen viselte a meleget. Mivel annyira népszerű volt az esemény, egyenest az űrből is érkeztek látogatók, a Csillagok Háborúja fanok nagy örömére.

Címkék: