Jegyzőkönyv igazolja, hogy leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát

Mindössze hat évig őrizték a diplomamunkát, de ez akkor semmilyen szabályt nem sértett a pécsi egyetemen.

A volt kormányfő 1990-ben adta be szakdolgozatát a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karára. A fellelt iratok szerint hat évvel később leselejtezték a dokumentumot – olvasható az intézmény közleményében.

Az egyetem szerint a karok akkor még önállóan rendelkeztek a diplomamunkák őrzéséről, selejtezéséről, jogszabályi kötelezettség hiányában az egyetem akkor egységes belső szabályozást nem alkotott, és a közgazdaságtudományi karon – a bírálók külön javaslata hiányában – öt év után selejtezték a szakdolgozatokat.

A Demokratikus Koalíció elnökének másik diplomamunkáját sem találják. A Pécsi Tudományegyetem természettudományi karának dékánja a múlt héten a pecsiujsag.hu hírportálnak azt mondta: az 1984-ben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük.

Geresdi István hozzátette: mivel nem lát rá esélyt, hogy ezek után fellelhetnék, nem is keresik tovább, és azt sem lehet megállapítani, hogy mikor tűnt el “A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című munka.

A Demokratikus Koalíció kommunikációs igazgatója az index.hu-nak korábban azt nyilatkozta: a volt kormányfő többször is költözött egyetemi évei óta, és “még mindig vannak olyan könyvei, amik Pécs óta dobozban vannak”. Vagyis elő tudja keríteni az összeállítást, de ez hetekig is eltarthat.