Iskolákat vonnak össze Veszprémben

A fideszes alpolgármester, a koncepció előterjesztője gazdasági okokkal és a csökkenő gyerekszámmal indokolta a döntést.

Két veszprémi szakközépiskolában megszűnik a gimnáziumi képzés, két másik oktatási intézmény pedig egy épületben folytatja működését – mondta Némedi Lajos város alpolgármestere kedden a Távirati Iroda érdeklődésére.

Kiemelte: számítások szerint évi 40-50 millió forintot takarítanak meg az intézményrendszer tervbe vett átalakításával.
Hangsúlyozta: szeretnék elkerülni az oktatásban a létszámleépítést, és ha a megtakarítások meghozzák a megfelelő eredményt, reményei szerint ez nem történik meg.

Az átalakítás keretében 2012. szeptember 1-jétől az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban és a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában a gimnáziumi profil kifutó jelleggel megszűnik.

A Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2012. szeptember 1-jétől öt évfolyamos, nyelvi előkészítő és emelt szintű sportosztályt indítana – az MKB Veszprém Kézilabda Klub támogatásával.

2012. augusztus 1-jétől a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon a Csermák Antal zeneiskolába költözik, ezzel párhuzamosan a Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézménnyé válik.

A határozatot márciusi ülésén elfogadta a közgyűlés, és a tervezet részletes kidolgozása után, májusban hozza meg a végleges döntést. A városi fenntartású iskolákba járó diákok száma az elmúlt években (az óvodákat kivéve) csökkent. A közoktatásban tanulók létszáma a 2007-ban 9216, 2011-ben 8679 fő volt.