Elfújták a nótájukat

19. alkalommal rendezték meg a Furulyafesztivált Győrben, ami azért is örvendetes, mert évekkel ezelőtt egy kis baráti találkozóként indult útjára, a ma már óriási sikert arató zenei randevú.

12 intézmény aprótalpú művészei képviseltették magukat az Egyetem Hangversenytermében, azaz az egykori Zsinagógában megrendezett Furulyafesztiválon, február 22-én. A hangszerek néhol ugyan hamisan, de gyönyörűen szóltak, a fellépők közös produkcióban is fújták a pikulákat. A résztvevő iskolák nevelői szerint a furulyának közösségformáló szerepe is van, és annak idején éppen ezért jött létre ez a rendezvény. „Nagyon sok iskolában működtek furulya csoportok, akik sajnos csak a saját intézményük falain belül, egy-egy ünnepségen tudták megcsillogtatni a tehetségüket. Fesztiválunk ezeknek az ifjú zenészeknek ad bemutatkozási lehetőséget, és a sikert bizonyítja az is, hogy míg első alkalommal a Móra iskolában találkoztunk, addig 2012-re ebben a csodás épületben, a Zsinagógában gyűlhetünk össze” – mondta Sipos Tamásné, művészeti vezető.

És valóban, a gyerekek nagyon élvezik a fesztivál minden percét. De nemcsak a kicsik, a nagyobbak is örömmel veszik kézbe a hangszert, hiszen ezen az esten a tanárok is megmutatták, hogyan kell megszólaltatni a pikulát. A vendégek között a híres, győri zenepedagógus, Barsi Ernő bácsi is feltűnt, ami a szervezők számára is nagy elismerést jelentett.