Gyurcsány a harmadik a bukottak közt

Tizenkét miniszterelnök, akit elsöpört a válság.
Kapcsolódó cikkek

Nem sok olyan európai ország van, ahol nem volt vezéráldozata a válságnak. Izland, Lettország, Ukrajna, Írország, Nagy-Britannia, Portugália, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Románia, Szlovákia mellett  Magyarország is helyet kapott azon a listán, amelyen az Európát sújtó válság bukott kormányfői szerepelnek.


“Nem leszek a akadály”
Fotó: Kummer János

A The Foreign Policy összeállításában a harmadik “helyezett” Gyurcsány Ferencről azt írják, hiába volt az első újraválasztott miniszterelnöke Magyarországnak, ha 2006-ban utcai zavargásokba torkollott az őszödi beszéde miatti felháborodás. Ezt követően már képtelen volt átvinni a gazdasági reformokat, majd benyújtotta lemondását 2009 áprilisában. Magát ekkor, mint akadályt határozta meg, aki ha kell odébb áll, hogy az ország kilábalhasson a hitelválságból.

Az országunk jelenlegi helyzetéről azt írják, továbbra is törékeny állapotban van, növekvő munkanélküliséggel, és az üzleti világ bizalmi válságával néz szembe, miközben az unióval és a valutaalappal is összekülönbözött a jelenlegi vezetés. Magyarország jövőjét a jelenlegi miniszterelnök Orbán Viktor intézkedései, az új alkotmány és a vitatott törvénymódosítások is nehezítik.

Címkék: gyurcsanyválság