Diákgála a Művészetek Házában

Bár még mindig nincs új igazgatója a színháznak, de a kultúra mégis helyet követelt, ezúttal a Művészetek Házában, ahol zsúfolásig megtelt a színházterem a XV. Diákgálán.

Olyan gálaműsorról van szó, ahol az ifjúság apraja-nagyja felsorakozhat. Óvodások, kisiskolások és a középiskolák komoly diákjai is megmutathattak tehetségüket. Ez a műsor is része minden esztendőben a Magyar Kultúra Napjának, bár most a nagy városi rendezvények miatt egy kicsit távolabb került tőle. Érdekessége, hogy nem a felnőttek a fő szervezői, hanem idén a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye, azaz annak tanulói. És attól is más egy kicsit, hogy itt nem csak a különböző korúak szerepelnek együtt, de műsorral kedveskedhettek a speciális oktatási és nevelési intézmények tanulói is, akik itt egy-egy szép dallal, tánccal megcáfolták a magatartási zavarokat, s taps lett a jutalom.
280 tanuló mutatkozott be a hosszúra nyúlt programon, ahol volt paródia, szavalat, mindenféle tánc, klasszikus és könnyűzene. A városvezetés a partnernek tekinti a fehérvári diákságot, hiszen Székesfehérvár diákváros, s ezt mi tiszteletben tartjuk – mondta Róth Péter, alpolgármester.

Címkék: kultúragála