Nevezz el egy utcát!

A januári közgyűlésen, azaz 27-én pénteken kiderülhet milyen új utcanevekkel gazdagodik Győr. Ha tehetné, Ön milyen elnevezést adnak a köztereknek?

Borkai Zsolt, polgármester terjesztette a közgyűlés elé azt a kérelmet, melyben négy városrész eddig anonim részeit nevesítenék. Szabadhegyen a Banai úti kertekben lévő szakasz kaphat elnevezést, ezt a területet a jövőben Somfa utcaként lelheti fel a GPS. Gyirmóton a nemrégiben elhunyt nótaénekesről, Győri-Szabó Józsefről anyakönyveznének egy részt, Bácsán pedig Gyékényes köz néven találkozhatunk majd új bejegyzéssel a térképeken. Kicsit távolabb, Révfaluban a Kócsag és a Tutajos utca kereszteződésénél álló közterület, az ott építkezők és a helyi képviselők egyöntetű véleménye alapján, Kormorán utca lehet a jövőben.

A Győr24 most arra volt kíváncsi, hogy az olvasók kiről vagy miről neveznének el eddig névtelen utakat. Nos, rövid körkérdésünk során találkoztunk Orbán Viktor, Jimi Hendrix, a napokban elhunyt Mary Zsuzsi nevével is, de volt aki inkább egy fűszernövényről nevezne el közteret, mintsem egy ismert személyről. A megkérdezettek többsége úgy nyilatkozott, hogy erről kicsit komolyabban el kellene gondolkodnia, hiszen mégiscsak egy utcanévről van szó. Természetesen várjuk továbbra is hozzászólásaikat, hogy Önök milyen megnevezéssel lennének elégedettek.

Címkék: Győrutcaköztér