Hatékonyan dolgozott a hőkamera a határon

A hétvégén és a hét első napján is több határsértőt buktatott le a határt pásztázó hőkamera.

Szombaton az esti órákban egy algériai és egy szudáni férfit “szúrt ki” a stabil hőkamera Röszke külterületén. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltatták a két férfit, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Vasárnap késő éjszaka további két határsértő bukott le a stabil hőkamerának köszönhetően. Az egyenruhások Röszkénél a Széksósi út és az Autópálya gyalogos felüljárójának találkozásánál igazoltatták a kér szerbiai állampolgárt. Sorsuk azonosan alakult mint a korábbi két határsértőé, ugyanis nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Január második hete is hasonlóan indult. Ma a hajnali órákban hét határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Mórahalom külterületén. Az öt szomáliai férfi és nő társuk, valamit egy algériai állampolgár ellen idegenrendészeti eljárás indult, mert nem tudták igazolni jogszerű tartózkodásukat országunkban.