Eltűnt a világ legnagyobb szaloncukra

A több mint 200 kilós édességet, mely hivatalosan is magyar-, és világrekord lett a Béke Gyermekotthon lakói „tüntették el.”

A gigantikus finomságot készítő cég vezérigazgatója személyesen vitte el a marcipános szaloncukrot a gyermekotthon lakóinak. Mint kiderült, már az előkészületeket megelőzően felmerült az ötlet, hogy jótékony célra ajánlják fel az óriási édességet.

„Természetesen a cégnek a megvalósítás és kivitelezés jelentette a legnagyobb kihívást. Első körben elkészítettük az óriás 20 kilós kicsinyített mását. Miután láttuk, hogy elképzeléseink megvalósíthatók, azon kezdtünk gondolkodni, hova kerüljön a kész édesség. Az volt a célunk, hogy olyan gyerekeknek tudjunk örömet okozni, akiknek igazán szükségük van a boldogságra, és ahol biztosan jó helyen van” – mondta el Sánta Sándor.

Az igazgató hozzátette: az is szempont volt, hogy olyan helyet találjanak a rekordernek, ahol minden morzsája hasznosulhat. A Béke Gyermekotthon közel száz lakója jól vizsgázott – rövid időn belül elpusztították a hatalmas édességet.

A készítők úgy tervezik, idén is előrukkolnak valami különlegességgel. Hogy a húsvéti időszakra készülnek-e valami meglepővel, az egyelőre titok.

Címkék: rekordszaloncukor