Jutalom a főtérújító fideszesnek

A fideszes városvezetőnek háromhavi jutalmat szavazott meg Nagykőrös fideszes többségű képviselő-testülete – írja a Blikk.

Az indoklás szerint Czira Szabolcs azért kapja a pénzt, mert sokat tett a főtér felújításáért. Ugyanezért a jutalmazott javaslatára az alpolgármester is kapna 13., 14. és 15. havi fizetést.A polgármester szerint azért kap jutalmat, mert a főtér felújításában olyan szervezési feladatokat végzett el, amelyek túlmutatnak a mindennapos polgármesteri feladatokon.

A város zavartalanul működik, költségvetése stabil, a település adóssága csökkent az idén, és jövőre is csökken majd – mondta Czira Szabolcs a lapnak. „Hazánk sem itt tartana, ha az előző szocialista kormányok a Nagykőrösön követett jó gazda gondosságával jártak volna el az ország ügyeiben” – tette hozzá. „Úgy gondolom, egy olyan városban, ahol a nehéz helyzet ellenére is felelős gazdálkodás folyik, a polgármesternek nem kell szégyenkeznie, ha elismerik a munkáját” – közölte, majd elismerte: tavaly hasonló összeget kapott. Az előterjesztés szerint az újraválasztása bebizonyította: jól végezte a munkáját. Czira szerint hasonló elismerésben elődje is részesült. A polgármester nem zárta ki, hogy a mostani pénz egy részét karitatív célra fordítja, de erről bővebbet nem árult el.

László Ferenc helyi MSZP-s képviselő szerint felháborító a városvezetők jutalmazása, főleg mert polgármesteri újraválasztása után szintén háromhavi jutalmat szavazott meg a fideszes többségű közgyűlés Czira Szabolcsnak.

A Blikk egyébként úgy tudja, a városnak még mindig több százmilliós adóssága van. Néhány hónapja többen nehezményezték, hogy a város adóssága pontosan nem is ismert, mert különböző típusú hitelek vannak, ráadásul a szennyvízcsatorna-beruházásra csak akkor lesz uniós pénz, ha az átadás után egy év alatt 90 százalékos rákötést sikerül elérni. Czira Szabolcs a kisgazdáknál kezdte politikai pályafutását. Tavaly negyedszer választották meg a körzet országgyűlési képviselőjének.