Elkelt az Orbán-kép

50 ezerért vették meg azt az Orbán Viktort ábrázoló olajfestményt, melyet az egyik internetes árverési oldalon hirdettek meg.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a festmény a kormányablak-pályázatra készült, kollázstechnikával, vastagon felhordott minőségi festékkel, fényes lakkal.

A képet Jámbor-Mihályi Mónika festette, 58 ezer forintért kínálták az egyik internetes árverési oldalon. Végül ennél nyolcezer forinttal kevesebbért kelt el. Az eladó szerint az Orbán-festmény kiváló befektetés, a festő művei számos országban megtalálhatóak magántulajdonban.

Jámbor-Mihályi Mónika azt mondta, azért vált meg a képtől (amelyet megsemmisítettek volna, ha bizonyos időn belül nem szállítják el a megyei kormányhivatalból), mert konkrét pályázatra készült, így az az egyéb kiállítási anyagaiba nem fér bele.

“Azt a nézetet vallom, hogy a műveknek forogniuk kell, ha arra van igény. Ennek a festménynek az értéke jóval nagyobb, mint az ára. Lehet, hogy a következő tulajdonosa, ha így gondolkodik, és befektetésnek használja, majd triplaennyiért adja el. Ennek én csak örülök, mint ahogy annak is, ha más örömét leli benne” – mondta az [origo]-nak.

Címkék: Orbánfestmény