A párkapcsolatokról oktatná a diákokat a KDNP

Harrach Péter szerint már a középiskolában oktatni kell a párkapcsolati ismerreteket, hogy erősítse a gyermekvállalási kedvet.

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint a középiskolai oktatásban már mindenképpen meg kell jelennie a felelős párkapcsolatról és a családi életről szóló ismereteknek. Harrach Péter ezt a készülő köznevelési törvényben is rögzítené.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője azt mondta, hogy van olyan forgatókönyv, amely szerint, ha a termékenységi arányszám megmarad a jelenlegi szinten, akkor az ország lakossága a század végére 5,2 millióra csökken.

Ha tehát a házasodási és a gyermekvállalási kedv a mostani szinten beáll, és a válások magas száma is megmarad, akkor a század végére működésképtelenné válik az ország – mondta a KDNP-s politikus. Hozzátette: az inaktívak száma olyan magas lesz, hogy sem a gazdaságot, sem a társadalombiztosítási rendszert nem lehet majd fenntartani.

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: fontos, hogy a gyermekvállalási kedv erősödjön, ez pedig összefügg a házasság intézményével, amely a legtermékenyebb párkapcsolati életforma. Fontos, hogy a felelős párkapcsolatról, a családi életről szóló ismeretek megjelenjenek a középfokú oktatásban – emelte ki, hozzátéve: a családi példa sok esetben ezt a szerepet már nem tudja betölteni.