Az LMP szerint az ország így biztosan kettészakad

Az LMP szerint a nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentéseivel "az igazságtalan Magyarország egy nagyobb fokozatra kapcsolt", Matolcsy György végérvényesen ráütötte a pecsétet az ország kettészakadására.

Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője a nemzetgazdasági tárca vezetőjének a jövő évi költségvetésről szóló bejelentéseire szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy reagált: a Fidesz Magyarországa az a pár százezer ember, aki több százezer forintot keres, jómódban él. Ők jól járnak a félszuperbruttó kivezetésével, de a maradék több mint 9 millió ember továbbra is csak “szívja a fogát”, ugyanis például az adójóváírás megszüntetésével a százezer forint alatt keresők havonta tízezerrel kevesebbet visznek majd haza – mondta.

Hozzátette, hogy az LMP mindezzel szemben “zöld fordulatot” sürget a költségvetésben. Pártja javaslatai közül kiemelte a radikális járulékcsökkentési programot és a többkulcsos adórendszert.

Az országvédelmi tervet valójában arra kellene bevezetni, hogy az a Fidesztől óvja meg Magyarországot – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy “elég volt a folyamatos, hetenkénti, improvizatív adóemelésekből”.

A bejelentett áfa-emelésre úgy reagált: az egész világon csupán Dzsibutiban és Saint Lucián van ennél magasabb áfa. Ez az áfa-szint tarthatatlan, megöli a foglalkoztatást, kegyelemdöfést ad a növekedésnek – mondta Vágó Gábor.

Címkék: LMPáfaemelésáfa