Megmentette frankhiteles dolgozóit egy hódmezővásárhelyi cég

A vállalat kifizette öt nehéz helyzetbe került alkalmazottja hiteltartozását.

Nem mindennapi gesztust tett a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft – írja a delmagyar.hu. Látva dolgozói nehéz helyzetét, a cég vezetősége úgy döntött, hogy kifizeti öt kiválóan teljesítő alkalmazott svájci frankban felvett hitelét. Az összeget apránként fogják levonni a fizetésükből.

Négy munkatárs tartozását már ki is egyenlítették, az ötödik ügy pedig folyamatban van – mondta el a portálnak Mészáros Antal ügyvezető igazgató. Hozzátette: volt köztük olyan, akinek 300 ezer, de olyan is, akine 3,5 millió forintos tartozástól sikerült így megszabadulnia.  Azt viszont – üzleti titokra hivatkozva – nem árulta el az igazgató, hogy mennyi volt a cég által kifizetett összes adósság.

Mint mondta, a frankárfolyam emelkedése miatt felduzzadt törlesztő részletek lehetetlen helyzetbe sodorták a családokat, ezért úgy gondolták, azzal segítik a legtöbbet, ha e teher nyomásától megszabadítják azokat a munkásokat, akik már hosszú ideje kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Az ügyvezető szavai szerint ez tekinthető előrehozott karácsonyi jutalomnak is, amely valószínűleg többet jelent, mint egy év végén kapott boríték.