Besokallt a hajléktalanügyi megbízott

Távozik posztjáról Somfai Ágnes, mert úgy véli, a hajléktalanokat kriminalizálja az a rendelet, melyet a főváros alkotott.

Lemondott tisztségéről Somfai Ágnes hajléktalanügyi megbízott – tudatta közleményben a Lehet Más a Politika. A képviselő úgy véli, javaslatai nem kaptak megfelelő súlyt a hontalanokkal kapcsolatos munkában. Aggályai ellenére viszont a főváros egy, a hajléktalanokat kriminalizáló rendeletet alkotott, melynek visszavonását később az ombudsman is követelte. “Tarlós István azonban a mai közgyűlésen közölte, hogy az ombudsman megállapítása csak egy vélemény, amivel nem ért egyet, és egyértelművé tette, hogy nem szándékozik visszavonni a rendeletet” – fogalmazott a megbízott.

Somfai Ágnes emellett azt is kifogásolja, hogy a főpolgármester a sajtónak adott nyilatkozataiban hajléktalanbűnözést emleget. A politikus úgy véli, Tarlós ezzel egy egész embercsoportot bélyegez meg nincstelensége miatt, tekintet nélkül arra, hogy az egyes emberek követtek-e el bármit.

„A főváros hajléktalanokat kriminalizáló szemléletmódja, az ombudsmani vélemény cinikus elutasítása és Tarlós István legutóbbi, hajléktalanbűnözésről szóló nyilatkozata vállalhatatlan számomra, ezért lemondtam biztosi megbízásomról” – áll a közleményben.