MSZP: lopva költ a kormány

Mérgesen vádolja milliárdok lopásával a kormányt a szocialista ellenzék.

“Miközben a kormány a korrupció elleni fellépés és a számonkérés lázában ég a közbeszédben, addig lopva költ el milliárdokat megalapozatlanul” – fogalmaz közleményében Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság szocialista tagja.

Az MSZP a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul annak kapcsán, hogy – mint közölték – a belügyminiszter csütörtökön mintegy 700 gépkocsi, összesen 2 milliárd 339 millió forintért történő bérlésére kért és kapott felmentést a nyílt közbeszerzés alól az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságától.

Az ellenzéki képviselő tájékoztatása szerint a nyilvánosságot kizáró eljárásban az Országos Rendőr-főkapitányság, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mellett a Rendőrtiszti Főiskola és a rendészeti szakközépiskolák részére bérelnek gépjárműveket, közelebbről meg nem határozott célra.

A politikus számára azonban nem világos, hogy a Belügyminisztérium – a nyilvánosságot kizárva – milyen “titkos” gépjárművekre akar mintegy 2,5 milliárd forintot költeni. “Milyen biztonsági kérdést vet fel a rendészeti szakközépiskolák gépjárműbeszerzése, a Rendőrtiszti Főiskola rektorának vagy más vezetőnek az új autója, vagy akár a rendőrségi járőrautó használatba vétele?” – teszi fel a kérdést.

Címkék: MSZP