Házkutatást tartanak Szilvásy Györgynél

A hírTV szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója, Galambos Lajos terhelő vallomást tett a katonai ügyészségen, ezzel függ össze a házkutatás.

Házkutatást tartanak Szilvásy Györgynél, a Gyurcsány-kormány titokminiszterénél – értesült péntek este a hírTV. Információik szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, Galambos Lajos terhelő vallomást tett a katonai ügyészségen, ezzel függ össze a házkutatás.

Balogh Zoltán, az ügyészség szóvivője az MTI-nek annyit mondott: mivel az információ nem az ügyészségtől származik, ezért azt nem tudják kommentálni.

Sebes Péter ügyvéd – aki Szilvásy Györgyöt védi az UD Zrt.-ügyben – a házkutatásról a hírTV adásából értesült, részleteket nem tud, mert – állítása szerint – ebben az ügyben nem kapott védői megbízást.

Galambos Lajost pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját kémkedéssel gyanúsítják.

Az Index forrásai szerint ilyen súlyú gyanúsítással a Mol-részvénypakett orosz kézre juttatása miatt élhetett az ügyészség.