Vidéken is tüntettek a szakszervezetek

Budapesten kívül az ország tizennyolc nagyvárosában demonstráltak.

Autós figyelemfelhívó demonstrációt tartott délután három órától négy szakszervezeti szövetség egyidőben 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntettek azt követelve a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.

Zalaegerszegen mintegy negyedórás volt az autós-motoros tiltakozó felvonulás a belvárosban. Szalai Géza, az MSZOSZ helyi szervezője az MTI-nek elmondta: az előzetes jelentkezésekhez képest csaknem kétszer annyian, mintegy 120 járművel vettek részt a demonstráción, amelyhez olyan szakszervezetek is csatlakoztak – köztük a Liga -, amelyek korábban nem jelezték, hogy részt vesznek a tiltakozó rendezvényen.

Kecskeméten mintegy ötven személygépkocsi vett részt az autós demonstráción; a város szélén lévő áruház parkolójából rendőri felvezetéssel indultak az autók a város központja felé.

Kaposváron a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKKSZ) által meghirdetett forgalomlassító demonstráción 28 gépjárművel mintegy félszázan vettek részt csütörtök délután. Ezzel egy időben a belvárosban, az Európa parkban valamivel több mint 300-an gyűltek össze a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szervezte tiltakozó megmozdulásra, kapcsolódva az országos szakszervezeti akcióhoz.

A járműkonvoj rendőri felvezetéssel dudálva, több autón transzparensekkel, két kört tett meg Kaposvár belvárosában. Az Európa parkban az MSZOSZ-hez tartozó ágazati szakszervezetek képviselői mondtak beszédet, kifejtve, hogy nem értenek egyet a kormánynak a szakszervezetek megkerülő, a munkavállalókat sújtó intézkedéseivel. Nyíregyházán a Rákóczi útról indult az MSZOSZ helyi szervezete által szervezett, autós felvonulással egybekötött demonstráció. A több mint hatvan autó konvojban, rendőrségi felvezetés mellett a belvároson keresztül érkezett meg a Búza térre. A sofőrök dudálással, illetve az autókra helyezett zászlókkal igyekeztek felhívni a járókelők figyelmét. A mintegy nyolcvan tüntető a téren békésen, csendesen beszélgetve demonstrált.

Címkék: nyugdíjtüntetés