Saját tervezőirodát alapítana a főváros

György István főpolgármester-helyettes szerint érdemes azt az utat járni, amelyet például Barcelona, még akkor is, ha "nem épülnek olyan ütemben metrók".

A főváros saját tervező kft.-t szeretne létrehozni, amely hatékonyabban és olcsóbban tudná ellátni a kisebb és közepes feladatokat – jelentette be György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön a Fenntartható város – válaszok a jövő kérdéseire című konferencián.

A városvezető szerint érdemes azt az utat járni, amelyet például Barcelona vezetése, még akkor is, ha “nem épülnek olyan ütemben metrók”.

A főpolgármester-helyettes ismertette az új városvezetés munkábaállása után létrehozott városüzemeltetési modell eddigi lépéseit és terveit. Mint mondta, a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Városüzemeltetési Központ kialakulását sok nehézség lassította, de mindenképpen szükségesnek nevezte, hogy “beemelték a szakmaiságot” a rendszerbe azzal, hogy a döntéshozó politikusok és a cégek közé még egy szintet helyeztek.