Kiegyezne a Fidesszel Esztergom polgármestere

Tétényi Éva új választásokat szorgalmaz, szerinte a KDNP jelölhetne egy alpolgármestert, és a bizottságokban civil szakértők is helyet kapnának.

A város vezetője kedden sajtótájékoztatón jelentette be, majd egy városi fórumon ismerteti az elképzelést. Tétényi Éva közölte: a kiegyezési javaslat lényege, hogy az önkormányzati választásokon mandátumot elnyert fideszes képviselők közül három lépjen vissza, és ezekben a körzetekben újra szavazhassanak az emberek annak érdekében, hogy “a kétharmados erőpolitikával ne lehessen a várost tovább megbénítani”.

Az elmúlt hét hónapban Esztergomban patthelyzet alakult ki a képviselő-testületben, a tagok kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester nem tudott együttműködni. Tétényi Éva – arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, a fideszes Meggyes Tamás vezette önkormányzattól – adósságrendezési eljárást kért a város ellen.

A Fidesz az első képviselő-testületi ülésen közölte, hogy fél évig nem jelöl alpolgármestert, majd törvénytelennek ítélte az adósságrendezési eljárást.

Tétényi Éva a keddi sajtótájékoztató előtt az MTI-nek azt mondta: “ahogy eddig is a Fidesz döntött a város életéről, a kiegyezési javaslattal ismét ez a helyzet”.