Innováció és profit – Üzleti hálózatkutatás konferencia

Felgyorsuló világunkban az innovatív megoldások piacvezetővé tehetnek egy-egy céget. A korábbi hagyományos módszerek, melyekkel növelhettük vállalkozásunk hatékonyságát egyre inkább új szemléleteket kívánnak meg, hogy versenyképesek maradjunk.


A hálózatkutatás a XXI. század tudománya, mely olyan összefüggéseket is láttat, melyeket korábban nem lehetett kimutatni. Például egy szervezet levelezési rendszerének elemzésével látható válhat, hogy hol akad el az információ-áramlás a munkafolyamatokban. Ha új szolgáltatások terjedését vizsgáljuk ügyfélhálózatokban (pl. telefonhívások vagy banki átutalások hálózatában) azonosítható, hogy mely csomópontok a legbefolyásosabbak, őket érdemes például új szolgáltatások bevezetése kapcsán bevonni kommunikáció kialakításába.

A Maven7 Hálózatkutató Kft. és a CEU szervezésében idén is megrendezésre kerül, immár második alkalommal, a Circuits of Profit nemzetközi konferencia (angol nyelven). A Circuits of Profit abban mutat újat, hogy nem hagyományos elméleteket, illetve csak papíron megvalósított öteleteket mutat be, hanem a való életből vett, üzletileg is alkalmazott esettanulmányokat ismeretet. Az előadók között szerepel többek között a világhírű, magyar származású Barabási Albert-László (a Behálózva és a Villanások c. könyvek szerzője).

A konferencia több üzleti területet jár körül a legújabb hálózatos megoldások gyakorlati bemutatásával; mint amilyen a pénzügyi, a telekommunikációs és a gyógyszeripari szektor, valamint a marketing, szervezetfejlesztés és a közösségi média. Többek között választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy miként változtassuk meg egy cégen belül a csapatok felépítését, hogy nőjjenek a bevételeink; kik azok a személyek, akik elsőnek kezdenek el használni egy új terméket; milyen adatbányászati módszerekkel építhetünk fel hálózatokat, hogy a piackutatási módszereket megbízhatóbbá tegyük; hogyan lehet megtartani az ügyfeleket egy telekommunikációs cég esetében.

Circuits of Profit 2011 – Üzleti hálózatkutatás Konferencia
Időpont: 2011. június 6.
Helyszín: Central European University (CEU), Nádor utca 9
További információk, a regisztrációról és az előadókról itt olvashatóak.

Címkék: PR-cikkek