Már gyülekeznek a rendőrök a Kossuth téren

A szakszervezeti vezetők a hétvégén is tárgyaltak a belügyminiszterrel, de úgy tudni, nem mindenben tudtak megegyezni.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szervezett demonstrációt Budapesten, a Kossuth térre. Ezzel egyidőben, délután két órakor megkezdődött a Rendészeti Érdekegyeztető Fórum (RÉF) ülése is, melyen eldől, sikerül-e megegyezniük a rendvédelmis szakszervezeteknek a kormánnyal a szolgálati nyugdíj ügyében.

A szakszervezeti vezetők a hétvégén is tárgyaltak Pintér Sándor belügyminiszterrel, de úgy tudni, nem mindenben tudtak megegyezni. Korábban a szakszervezetek sztrájkbizottsága azt közölte, hogy hétfőn, a RÉF-ülés után hozza nyilvánosságra, sikerült-e megállapodni a kormánnyal. Azt is akkor tervezi bejelenteni, hogy mik lesznek az érdekképviseletek következő lépései, ha nincs megállapodás.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a többi érdekvédelmi csoporttól függetlenül szervezett tüntetést hétfőre a Parlamenthez, kedden, szerdán és csütörtökön pedig Hódmezővásárhelyre, ahol a szolgálati nyugdíjat érintő alkotmánymódosító javaslat egyik fideszes benyújtója, Lázár János a polgármester. A sztrájkbizottság korábban külön kiemelte, hogy nem vesz részt a TMRSZ demonstrációjának szervezésében.