LMP : Jobbik plakátharc?

Rongálás miatt tett feljelentést az LMP, mert letépték és felülragasztották a pártnak a vasárnapi időközi önkormányzati választásra kihelyezett plakátjait.

A kerület 6. számú egyéni választókörzetében az időközi önkormányzati választásra kihelyezett LMP-plakátokat ismeretlenek letépték, és felülragasztották a Jobbik választási plakátjaival – áll a párt közleményében.

Az LMP a rendőrségi feljelentés mellett bejelentést tesz az I. kerületi helyi választási irodánál.

A közlemény szerint az önkormányzat sorsolással osztotta ki a négyoldalú plakáttartó helyeken az egyes pártok által ragasztható felületeket – pártonként minden plakáttartón egy oldalt. A kerületben több plakáttartón a Jobbik jelöltjének plakátja legalább két oldalon van felragasztva, továbbá egyes helyeken az LMP leszaggatott plakátjának helyére ragasztottak Jobbik-plakátot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az I. kerületi rendőrkapitányságon szombaton bejelentést tett egy politikai párt jelöltje, hogy a plakátját megrongálták. Az ügyben rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság.

Címkék: LMPJobbik