Vége: bezárták a Janikovszkyt

Az LMP szerint tizenháromszoros volt a túljelentkezés a megszüntetett iskolában.

A főváros VII. kerületének képviselő-testülete pénteki rendkívüli ülésen, név szerinti szavazással, a Fidesz-KDNP képviselők 11 igen, illetve 4 MSZP-s képviselő nem szavazata mellett fogadta el az iskola bezárásáról szóló előterjesztést.

A határozati javaslat értelmében az iskola esetében a gimnáziumi nevelési, oktatási feladatot átadták a Fővárosi Önkormányzatnak. A döntés értelmében – amelyet a csökkenő tanulói létszámmal indokoltak – a kerületben lévő öt önálló oktatási intézményt úgy szervezik át, hogy négy épületben három iskola folytatja a működést.

Az LMP szerint tévhitekre, nem megalapozott szakmai érvekre hivatkozva szüntetnek meg iskolákat – reagált Osztojkán Ágnes. A parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat a csökkenő tanulói létszámra hivatkozva zárja be az iskolát, miközben a Janikovszkyba tizenháromszoros a túljelentkezés. A képviselő elmondta: hétfőn azt javasolták a kormánynak, hogy december 31-ig hirdessen moratóriumot, tehát év végéig ne zárjon be egyetlen iskolát sem.