Megjelent a belváros új főutcájának tervezési tendere

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata nyílt közbeszerzést írt ki a belváros új főutcája II. ütemének tervezési munkáira.

A nyertesnek előbb koncepciót kell készítenie, majd az engedélyezési terv elkészítése és az engedélyeztetés következik. A feladat része továbbá a kiviteli tervdokumentáció elkészítése és a tervezői művezetés is.

A projekt az Erzsébet híd budai felhajtójánál kezdődik, ugyanis onnan az Astorián túl, a Puskin utcáig a két középső sávban kell vezetni a buszokat, és ki kell alakítani a megállókat is.

Meg kell tervezni a Váci utcai és Veres Pálné utcai aluljárók megszüntetését és aluljáróvá kell alakítani a Ferenciek terénél az Y alakú aluljárót úgy, hogy abban üzlethelyiségek is helyet kapnak. A Kossuth Lajos utca 3. szám alatti épületrészben pedig közösségi és kereskedelmi teret kell kialakítani.

Ajánlatot az a cég tehet, amely az utóbbi három évből fel tud mutatni egy olyan engedélyezési és kiviteli tervkészítési referenciát, amely a közösségi közlekedési infrastruktúrájára irányulva készült, s amelynek a nettó ellenértéke elérte a 100 millió forintot. A tervet legalább 100 ezer lakosú városnak kellett készíteni. Az elmúlt három évben – átlagosan – 100 millió forint árbevételt kell igazolnia az ajánlattevőnek, és évi 100 millió forint összegű tervezői felelősségbiztosítással is kell rendelkeznie.

Az ajánlattételi határidő június 6. Az eredményhirdetés tervezett időpontja június 14.