Mi köze Lezsák vejének a hitlerezős híradóhoz?

Az internetes műsor honlapcímét bejegyző cég egyik tulajdonosa a fideszes politikus rokona a Hírszerző szerint.

Adolf Hitler születésnapját üdvözölte szerdai adásában a “nemzeti” N1TV. A riport mögötti médium hátterében Zentai-Plajner Zsolt jobbikos képviselőt és Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök vejét is megtalálhatjuk – írja a Hírszerző.hu.

Az interneten elérhető N1TV szerdán azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a történelmi tényeket eltorzító híradásban emlékezett meg Adolf Hitlerről – írja a Hírszerző. A médiumhoz köthető két domain – a nemzeti1.hu és a n1tv.hu – használója a Dextramedia Kft.

A főként filmkészítéssel foglalkozó cég tulajdonosai (akik gyakran a cég munkáiban is közreműködnek) Schödl Dávid, Vándor Attila és Moys Zoltán filmesek. Utóbbi médiaszakember Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének, a Fidesz frakcióvezető-helyettesének és a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság tagjának a veje – legalábbis a képviselő honlapja szerint.

A két domain egyikének megadott úgynevezett “admin-kontakt”-ja Zentai-Plajner Zsolt, a Jobbik informatikai igazgatója. Ő telefonon azt mondta, az ő szerepe annyi, hogy “ha valaki valamiért megkéri, hogy regisztráljon, akkor regisztrál”, a többi “üzleti titok”.

AJÁNLOTT LINK:

Lezsák veje állhat a hitlerezős hírműsor mögött (Hírszerző)