Túlkoros metró gyulladt ki az Árpád hídnál

Egy 35 éves, tervezett élettartamát 5 évvel meghaladó, túlfuttatott jármű gyulladt ki kedden délután a 3-as metró vonalán.

Egy ilyen szerelvénynél a gondos és szakszerű karbantartás ellenére sem garantálható a hibamentes működés – olvasható a BKV késő esti közleményében. A társaság szerint a metró biztonságos, a vállalat vezetősége folyamosan tájékoztatja a fővárosi önkormányzatot a járműpark állapotáról. A BKV megerősítette, hogy a szerelvény eddig tisztázatlan okokból gyulladt ki, a vonat ajtóhiba miatt már korábban kiállt a forgalomból, így üresen állt az Árpád hídi kihúzóvágányon, ahol füstölni kezdett.

A metró vezetője időben el tudta hagyni a szerelvényt. Az alagútban gomolygó füstöt a ventillátorok okozta huzat a Forgách utcai megállóig fújta, ahonnan három műszaki dolgozót a mentők füstmérgezés gyanújával vittek kórházba. Utasoknak nem esett baja.

A Lehel téri megálló és Újpest-központ végállomás között autóbuszok szállították az utasokat, a kiesett szakaszokon az állomásokat lezárták. A 3-as metró 19 óra ismét jár, de a Forgách utcai megállónál még nem állnak meg a szerelvények. Itt még takarítani kell ugyanis, várhatóan a reggeli üzemkezdésre áll teljesen helyre a forgalmi rend.

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója egyeztetett Tarlós István főpolgármesterrel arról, hogy részletesen kivizsgálják az esetet.

Címkék: tűzmetró