Leváltották a hajdúhadházi rendőrkapitányt?

A Dehir.hu hírportál értesülése szerint leváltották Kozma János alezredest, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét. A Dehir.hu megbízható forrásra hivatkozva úgy tudja, hogy az ügy hátterében a múlt heti hajdúhadházi események állnak.

A Dehir.hu információi szerint kedden Fekete Csaba dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya leváltotta Kozma János alezredest, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjét. Forrásaik szerint a döntés hátterében az elmúlt héten Hajdúhadházon történt események állnak.

Múlt hétfőn két hetes demonstrációt kezdett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon a rossz közbiztonság miatt.

Bár szerdán Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be Budapesten, a Szebb Jövőért polgárőrei folytatták a járőrözést.

A rendőrök pénteken előállították és őrizetbe vették az egyesület öt tagját, akiket másnap a Debreceni Városi Bíróság szabadlábra helyezett. Vasárnap Hajdúhadház közbiztonságáért demonstrációt tartott a Jobbik Hajdúhadházon, ahol Vona Gábor pártelnök mondott beszédet.

A Dehir.hu az ügyben megkereste a rendőrség sajtószóvivőjét, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a kapitány leváltásról szóló információt, s szerdára ígért bővebb tájékoztatást.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivőjét kedden késő este az MTI-nek és az fn.hu-nak nem sikerült elérnie.