Porrá égett a hármas metró kocsija – képek

Kigyulladt és teljesen kiégett egy metrókocsi Budapesten az Árpád hídi megállónál az alagútban, az állomást kiürítették.

Teljesen kiégett egy metrószerelvény első kocsija Budapesten, az Árpád hídi megállónál az alagútban kedden kora délután – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Kiégett a második kocsi első része is, az alagútban a kábelek összeégtek, a biztonsági világítást szolgáló lámpák leolvadtak a mennyezetről – mondta el Kisdi Máté, aki szerint a korábbiakhoz képest jelentős metrótűzről lehet beszélni.

A kocsi teljesen kiégett. (forrás: tuzoltosagbp.hu)

Az Árpád hídi megállót szellőztették a nagy füst miatt, a tűzoltók a helyszínre érkeztek. A BKV egyelőre nem tudja, hogy mitől füstölt a szerelvény.

A BKV-figyelő nevű facebookos oldalon azt írták: a Forgách utca és az Árpád hídi megálló közötti szakaszon egy meghibásodott metrószerelvény kezdett füstölni, amely később kigyulladt. Az M3-as metróalagútban sűrű fekete füst terjengett, amely a Gyöngyösi úti megállónál is áramlott kifelé. Egy kommentben valaki azt is írta, az 1-es villamos sem járt, mert a Honvédnál felpúposodtak a sínek. Az utasokat a Lehel tér és Újpest-központ között buszokkal szállították.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatója felkérte a BKV vezérigazgatóját, hogy az eset körülményeit teljes körűen vizsgálja ki és tárja fel, készítsen vizsgálati jelentést.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI