Titkos útvonalon hozzák Rohácot

Szó szerint belopják az országba Jozef Rohácsot, a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság feltételezett elkövetőjét - értesült a Blikk. A hadműveletben az időpont és az útvonal is titkos.

A bulvárlap a bűnözők szállításában gyakorlott informátora szerint legalább három útvonalat dolgoznak ki az átszállításra. A legjobb megoldás az volna, ha Pozsonyban szlovák kommandósok helikopterre ülnének Roháccsal, akit Budapesten magyar kommandósok vennének át.

Még maguk az aktagazdák sem tudják, hogy pontosan mikor hozzák Budapestre Jozef Rohácot, akit a múlt héten adtak ki jogerős ítélettel a szlovákok – írta a lap.

Jozef Rohácot azzal vádolják, hogy részt vett az ismert médiavállalkozó 13 évvel ezelőtti kivégzésén. Rohácot egy Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe február közepén Szlovákiában. A legfelsőbb szlovák bíróság február 11-én döntött arról, hogy kiadja Magyarországnak.

A Fenyő-gyilkosság feltételezett elkövetőjéért cserébe a magyar hatóságok a szlovák alvilágban Turek néven ismert Haris Sándort adják át a szlovák rendőrségnek.

Rohác kiadatásával komoly feladat vár a magyar rendőrökre, a férfit ugyanis nem könnyű szóra bírni. A nyomozókat viszont nem csak az érdekli, ki húzta meg a Fenyő Jánosra célzó géppisztoly ravaszát, hanem az is, hogy ki volt a megbízó.

Korábban azt írtuk, hogy információink szerint a rendőrségen belül tartja magát a nézet, miszerint Fenyő halála 1998-ra több embernek is érdekében állt, és többen – egymástól függetlenül – lépéseket tettek a vállalkozó likvidálására. Felvetődött egy ismert médiaszemélyiség és a szervezett bűnözői körök néhány vezetőjének neve is.

Fenyő Jánost, a Vico Rt. tulajdonosát 1998. február 11-én lőtték le Budapesten. A rendőrök egy közeli kapualjban megtalálták a gyilkos által viselt kabátot, sapkát és Agram típusú géppisztolyát.