A Jobbik IV. Bélára cserélné Széll Kálmánt

A Jobbik 30 pontból álló, IV. Béla Tervével orvosolná az ország bajait.

A pártelnök közölte: az elmúlt 20 évben egymást váltották a mentő- és megszorító csomagok, de az érdemi megoldást egyik kormány sem ismerte fel. Vona Gábor azt mondta: a kormány által bemutatott Széll Kálmán-terv alkalmatlan a gondok megoldására és ezért azt várhatóan “félévente újabb csomagok követik majd”, míg a IV. Béla Tervvel meg lehet menteni Magyarországot.

A Széll Kálmán-terv megnyugtathatta az EU vezetőit, de az országot csak újabb megszorítások elé állította – tette hozzá. Vona Gábor szerint az országnak hármas csapdahelyzetből – államadósság, nemzetközi csapdahelyzet és demográfiai csapda – kell kitörnie.

A Jobbik újratárgyalná az államadósságot az átütemezés, az ideiglenes fizetési moratórium és a részleges leírás érdekében. Ha ez nem sikerül Kínával egyezkedne az adósság kiváltásáról. A párt felmondaná a lisszaboni szerződést, népszavazást írna ki a tartalmáról, és tárgyalna az EU alternatívájaként létrejövő Közép-Európai Unió lehetséges megvalósításáról.

Emellett forintosítanák a devizahiteleket, parlamenti felügyelet alá vonnák a jegybankot, egykulcsos helyett progresszív adózást vezetne be. A IV. Béla Terv a harmadik gyerektől adókedvezménnyé alakítaná a családi pótlékot, a kiutalást az anya betöltött 20. életévéhez kötné. A “súlyosan alulszocializált” gyermekeknek bentlakásos iskolahálózatot hozna létre.

A Jobbik programja rögzíti: “Mivel a bevezetendő intézkedések egy része sértheti bizonyos társadalmi csoportok jelenleg meglévő érdekeit, ezért szükségszerű egy 3000 fős csendőrség felállítása”.

Címkék: Jobbik