Hajdúhadház: önkormányzati szálláson laknak a jobbikosok

A város vendégházát bérlik majd azoknak a politikusoknak, akik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözése idején érkeznek.

A Roma Sajtóközpont értesülését megerősítve, Rubi Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője közölte: kedden késő este tárgyalt a város polgármesterével és az egyébként most teljesen üresen álló, 20 férőhelyes vendégházat kibérelték, ugyanannyiért, amennyiért bárki más megkaphatná.

A vendégházban azokat a jobbikos politikusokat – országgyűlés képviselőket, valamint debreceni és hajdú-bihari önkormányzati képviselőket – helyezik el, akik a kéthetes járőrözés során a városba érkeznek – tette hozzá Rubi Gergely.

A politikus, aki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja arról is beszámolt, hogy az esti órákban az Országos Polgárőr Szövetség téglási és hajdúhadházi egységeivel közösen két betörőt elfogtak a városban, akiket együtt adtak át a rendőrségnek.

A rendőrség tájékoztatása szerint Hajdúhadházon az egyesület mintegy negyven tagja jelent meg.

Hajdúhadházon egy korábbi bűncselekmény kapcsán emelt létszámmal lát el szolgálatot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség állománya – közölte a rendőrség korábban az MTI-vel.

Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere kedden késő este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Tasó László (Fidesz) országgyűlési képviselővel közös sajtótájékoztatót tart szerda délelőtt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi megerősített szolgálatával kapcsolatban.