Fidesz: Mit képzel magáról Gyurcsány?

A Fidesz-frakció nyílt levélben vágott vissza a volt kormányfőnek.

“Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk”. Így kezdődik a Fidesz honlapján olvasható nyílt levél, amelyben a vezető kormánypárt parlamenti frakciója válaszol Gyurcsány Ferenc tegnap Schmitt Pálhoz írt intelmeire.

A volt kormányfő következetes, mert minden államfőt – függetlenül attól, hogy hivatalban van, vagy már leköszönt – nyílt levélben oktat ki. A Fidesz szerint “kényszeresen tanácsokat osztogat, erkölcsi irányt szab, miközben még saját tettivel sem számolt el, saját hibáit sem ismerte be”.

A képviselőcsoport úgy véli: Gyurcsány Ferenc tette “gyengévé és elesetté ezt az országot és ezt a nemzetet, amelynek megújítása, önbizalmának visszaadása, talpra állítása most a mi feladatunk. Mi erre szerződtünk, erre esküdtünk”.

A fideszes nyílt levél szerint Gyurcsány Ferenc “az alkotmányra tett esküjét hivatali ideje alatt számtalanszor megszegte”, és sokadik történelmi bűnét követte el, amikor “saját, alávaló politikai érdekei miatt” rábírta pártját, hogy maradjon távol az alkotmányozástól.

“Ezzel elárulta a szocialista párt szimpatizánsait. Elárulta, majd most elvtelenül használja őket, amikor tüntetni hívja az embereket az Alaptörvény ellen” – írja a frakció, amely szerint Gyurcsány csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire.

A Fidesz szerint a volt miniszterelnök az MSZP-hívek “hátán vissza akar mászni a hatalomra”. “Sajnáljuk – bár hosszú évek óta tudjuk, – hogy Ön nem odavaló ember. Magyarország érdekében ezt végre vegye tudomásul!” – zárul a Fidesz nyílt levele.

AJÁNLOTT LINK:

Nyílt levél a bukott miniszterelnöknek, avagy mit képzel magáról Gyurcsány? (Fidesz.hu)

Címkék: Gyurcsány Ferenc