Bajnai milliókat kereshet New Yorkban

A volt kormányfő akár többmilliós fizetést is kaphat vendégelőadóként a Columbia Egyetemen.

Egy amerikai kutatás szerint a New York-i egyetemek a legjobban fizető felsőoktatási intézmények közé tartoznak Amerikában, egy átlagos előadói fizetés meghaladja az évi 60 ezer dollárt, vagyis 11 millió forintot.

A nagynevű New York-i Columbia Egyetemen azonban még ezt figyelembe véve is kiemelkedő béreket kapnak az oktatók: egy professzor évente átlagosan több mint 191 ezer dollárt, vagyis 35 millió forintot keres. A nívós intézmény ezzel a második legjobban fizető egyetem az Egyesült Államokban.

A legjobban fizető egyetemnek egyébként a Harvard számít, itt egy professzor évi 193 ezer dollárt, avagy 35,5 millió forintot tehet zsebre.

Csak két hónapra megy

A nap folyamán egyébként kiderült, hogy a volt miniszterelnök nem költözik el Magyarországról, csupán két hónapot tölt ősszel New Yorkban – közölte az MTI. Bajnai Gordon titkársága szerint a korábbi kormányfő a Columbia egyetem meghívásának tesz eleget, ahol szeptemberben és októberben az Európai Unióról, az unió előtt álló feladatokról és az európai kapcsolatokról tart szemináriumokat, előadásokat. Ezzel a Blikk szerdai írását pontosították, amelyben még az állt, hogy Amerikába költözik a volt miniszterelnök.

AJÁNLOTT LINKEK:

A kutatás eredeti szövegét itt olvashatja (angolul)

Címkék: Bajnai Gordon