MSZP: újabb taggal bővült a Fidesz ”fekete serege”

A jogegyenlőség egy demokratikus jogállamban mindenkire kell, hogy vonatkozzon.

“Ma ismét újabb taggal, Hoffmann Pál tököli polgármesterrel bővült a Fidesz-KDNP költségtérítési botránybrigádja” – tudatta közleményben az MSZP-szóvivője. Török Zsolt (a képen) szerint az ellenzéki párt “a törvény előtti egyenlőség elvét tagadó kormánypárti ”fekete sereg”, valamint a Fidesz-KDNP megszorító politikája ellen tiltakozókat is várja május elsején a Városligetbe.”

Az ellenzéki párt szerint gyakorlatilag semmilyen büntetés nem jár “ebben az országban annak a kormánypárti politikusnak, aki az adófizetők pénzével és bizalmával visszaélve duplán veszi fel képviselői költségtérítését”. A közlemény felsorolja az érintetteket (Papcsák Ferenc, Zsiga Marcell, Földi László, Szabó Zsolt, Rónaszékiné Keresztes Mónika, Csöbör Katalin).

“Figyelembe véve, hogy ma Magyarországon, ha egy tizennégy éves gyerek a sarki közértben ellop egy tábla csokit, vagy ha egy vállalkozó néhány hónapig nem tudja befizetni az áfát, akár börtönbe is kerülhet, megállapítható: a Fidesz-KDNP sutba vágta a törvény előtti egyenlőséget, a modern jogállamok egyik alapvető értékét” – írja az ellenzéki párt.

Az MSZP “szeretné emlékeztetni a Fidesz-KDNP-s képviselőket, hogy még a mára nevetségessé vált ”fülkeforradalom” sem jogosítja fel őket arra, hogy ne feleljenek a törvény előtt tetteikért. Miközben az átlagemberek élete – a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt – napról napra nehezebbé válik, a Fidesz-KDNP-s politikusok duplán veszik ki részüket a luxusból – írja az MSZP.