Hunvald-per: tucatnyian fellélegezhetnek

Az öttagú bírói tanács elnöke bejelentette: tucatnyi vádlott esetében megszünteti az eljárást az ellenük közokirat-hamisítás miatt emelt vád vonatkozásában, mert az elévült.

A tárgyalás előkészítése során korábban meghozott megszüntető határozat több tucatnyi vádpontban az ötödrendű vádlottól a tizenhetedrendű vádlottig tizenhárom embert érint. A bíró közölte azt is, hogy az ügyészség fellebbezett a megszüntetés ellen.

A súlyos bűncselekmények, többek között bűnszövetségben elkövetett csalás, vesztegetés, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés vádjával indult önkormányzati korrupciós ügy első tárgyalását rendkívüli sajtóérdeklődés kíséri.

A 25 vádlott közül az előzetes letartóztatásban lévő Gál György elsőrendű vádlottat, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori SZDSZ-es elnökét és a másodrendű Hunvald Györgyöt, a VII. kerület volt szocialista polgármesterét a büntetés-végrehajtás dolgozói vigyázzák. A 121 oldalas vádiratot Fazekas Géza ügyész – aki a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivői feladatait is ellátja – feltehetően több órán át olvassa fel.